Galeria Foto Apasa aici pentru inregistrare  

Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

  Home · Search · Register  

Home » necategorizate » Dumitru Drinovan « Previous image · Slide Show · Next image »

Newlyweds at home

Photo Details
Dumitru Drinovan


Senior member
users gallery
O pereche de "insuratei" ajunsi la domiciliu.
Am asistat le un spectacol senzational in care din comunitatea de ospreys aduce cate ceva fiecare, un batz, niste iarba de anul trecut, uscata si parfumata si asa tinerii casatoriti isi pregatesc astenutul pentru noul cuib in care vor avea primii pui(de obicei, 3).
In final cand toata vanzoleala se potoleste, el aduce o ofranda (in cazul de fatza, o bucata de peste si asa se trage cortina, cand petrec prima seara impreuna.

Canon 7DmkII cu sigma 150-600 @531mm; iso 500; f 11; 1/1000
· Date: 21, September, 2019 · Views: 1606 ·
Additional Info
Keywords: Newlyweds at home
Print View


Author
Thread   Post A Reply  
mariussecan
21, September, 2019
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
Frumos surprins momentul.
Uliganul pescar, este pe cale de disparitie traind in putine tari din Europa....In Romania rar se observa cateva exemplare in Delta Dunarii....ierneaza in sudul Saharei si sudul Asiei.
Dupa cum vad constructia cuibului pare sa fie realizata special pentru aceste pasari. Este bine ca cineva se gandeste la protejarea speciei.
Sunt uimit ca la noi acum vreo 10 ani cineva a avut initiativa de a construi pe stalpii electrici cuiburi metalice rotunde pentru berze.....
Foarte multe mureau electrocutate inainte de aceasta actiune.
  Report Post
rudi
21, September, 2019
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Visit rudi's homepage! Find more posts by this user Visit this user's gallery
Interesant! Inteleg ca, incetul cu incetul, dupa atatea observatii asupra pasaretului, ai inceput sa le intelegi viata si regulile. Ma bucur pentru tine fiindca stiu si ca pe aproape de locul unde stai ai privilegiul de a le vedea. Ca si cea de fata intregita cu explicatia obisnuita.
  Report Post
mihailo
21, September, 2019
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
Da' bine i-ai prins! Ma intreb ce-or face in prima noapte daca ploua?
  Report Post
Dumitru Drinovan
21, September, 2019
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
Marius, multam fain. In uriasele balti pe unde ma duc eu, pe o intindere mare (47000 acri adica cam 23000 hectare) este o portiune vizitabila cu masina care merge pe un parcurs artificial, printre ape. Au creat un drum de doua masini jumate, asa ca oamenii sa traga pe ce parte vor sa pozeze dar sa poata trece si altii pe langa ei. Mai mult de jumatate din vizitatorii nu prea multi, sunt "pasarari" adica studiaza la greu prin lentile sofisticate (Svarovsky e cea mai buna - se zice) habitaturi pasari in diverse situatii si de toate neamurile prezente acolo. Drumul in sine e cam de 12-14km si ai nevoie de 2-3 ore sa il faci daca te opresti sa pozezi /observi. E permis sa te dai jos din masina, sa pui trepied, etc. Nu e recomandat sa intri prin ierburile inalte 0.5-1.5m caci nu stii ce e la baza lor si nici cum e terenul. Accesul fiind limitat, in caz de accident e f greu sa afle cineva de situatie caci sunt rare prezentele umane. IN 6-7 locuri, cei care se ingrijesc de asezarea asta (plata pentru intretinerea ei este din donatii ) au amenajat cutii de lemn prinse in pari si planatate in apa, la 20-30m de tarm asa ca pasarile se simt la adapost de predatori sau de om. Osprey-ii isi amenajeaza singuri salteaua adunand vreascuri si iarba veche, uscata. Cu ocazia asta raspund si la ce a zis conu' Misu, stau in soare si vant si ploaie caci n-au in alta parte sa se duca. Cutiile sunt adapostul lor desi nu prea inalte doar cat sa tina vreascurile alea in caz de vant puternic. Oricum, pasarile si le aseaza temenic si rezista. Pe de alta parte, vizitatorii le pot vedea cu usurinta, drumul fiind inalt, fata de apa cam la 2-3 deasupra nivelului apei, pe alocuri chiar mai sus. Uraganul Sandy a distrus habitatele pasarilor si drumul cu niste ani in urma (5-6ani) si de atunci activitatea pasarilor s-a mutat in alte zone, inaccesibile omului obisnuit. Aici gasesti mai multe detalii: https://www.fws.gov/refuge/Edwin_B_F...tat/index.html
Imi pare rau ca in factorii de decizie sunt numai cretini. Caci ca sa faca cuiburile alea din metal, trebuie ca de la director (omu' cu finantarea lucrarilor) in jos toti erau pur si simplu idioti.

Frate Rudi, multam fain. Am pe aproape o balta marisoara dar nu ma duc acolo fiindca nu e mare lucru de facut. Baltile cele mari la care ma duc cu mare placere de cateva ori pe an (8-10 ori) sunt la cca 80-100km de mine, dar de aia avem masini si drumuri. Cam intr-o ora si-un pic sunt acolo. Sunt drumuri pitoresti printre "sate", printre ferme uriase si este incantator.
Cu adevarat am inceput sa inteleg mai multe si imi sunt foarte dragi. In spatele casei imi vin din padure fel de fel, caci le pun de mancare zi de zi. Apa o gasesc caci sunt ochiuri de apa printre copaci si un lac mare la 6-800 m dincolo de liziera de copaci din spatele casei.

Coane Misule, multam fain. Daca ploua tot acolo stau caci aia le este casa. Pe vreme cu adevarat dificila, pleaca la sud, in zone mai calde si se reintorc primavara.
  Report Post

Powered by: PhotoPost PHP vB3 Enhanced
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.


All times are GMT +2. The time now is 09:19.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.