Galeria Foto Apasa aici pentru inregistrare  

Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

  Home · Search · Register  

Home » Gallery » Calatorie « Previous image · Slide Show · Next image »

Arte si meserii/ Ainu-fuzokuga

Photo Details
Dan Radu


Senior member
users gallery
Felice Beato (1832-1909), cunoscut si sub numele de Felix Beato, de origine italo-britanica a fost primul fotograf profesionist care a realizat instantanee in Asia de Est, o buna parte in timpul razboiului purtat de China si Japonia pentru insulele Formosa si Penghu. A realizat fotografii in timpul asa-numitul Razboi al Opiumului (1856–1860) si le-a publicat intr-o lucrare considerata prima din domeniul fotojurnalismului. Beato a captat si o serie de imagini inspirate din traditiile Japoniei, de la samuraii plini de tatuaje pana la ritualurile de servire a ceaiului.
Folosind o tehnica asemanatoare cu stilul de pictura "fuzokuga" din perioada Edo, o perioada extrem de fasta a Japoniei din vremea shogunatelor, Beato realizeaza in tonuri palide si culori neutre, instantanee surprinzand viata de zi cu zi a diferitelor straturi ale societatii nipone. Frumusetea feminina s-a aflat si ea printre subiectele cele mai frecvent explorate in imaginile lui Beato, cateva cadre fiind realizate in asa-numitele "districte de agrement". Aici inchei, deocamdata, periplul meu in Japonia, urmand sa revin, cand si cand cu cate o...aducere aminte.
· Date: 4, June, 2018 · Views: 1194 ·
Additional Info
Keywords: Arte si meserii/ Ainu-fuzokuga
Print View


Author
Thread   Post A Reply  
Dumitru Drinovan
5, June, 2018
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
Excelenta povestea lui Felice Beato, nu aveam habar… Foarte frumos prinsa imaginea cu fetele care isi aranjeaza tinuta, accentele de frumusete.
  Report Post
Dan Radu
5, June, 2018
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
Multumesc Dumitre!
  Report Post

Powered by: PhotoPost PHP vB3 Enhanced
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.


All times are GMT +2. The time now is 08:51.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.