Galeria Foto Apasa aici pentru inregistrare  

Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

  Home · Search · Register  

Home » Gallery » Calatorie « Previous image · Slide Show · Next image »

mIMG_3235
Coves del Canelobre

Photo Details
rtomsa


Junior member
users gallery
Peștera Candelabrului "Coves del Canelobre" (după denumirea în dialect valencian, canelobre= candelabru) este situată în Busot (provincia Alicante, Spania), la 23 km de orașul Alicante, 40 km de Benidorm și la 50 km de Elche, la o altitudine de 700 de metri deasupra nivelului mării, în versantul nordic al muntelui „Cabezón de Oro”. În interiorul peșterii se află una cele mai înalte bolți din Spania, de aproximativ 70 m, asemănătoare bolții unei catedrale. În timpul vizitei se pot vedea formele care au fost luate de diverse stalactite și stalagmite: candelabre, meduze, orgă, cactus etc.

[modificare] Singura sală vizitabilă, (celelalte sunt rezervate numai pentru speologi), este un spațiu de mai mult de 80.000 m3, în care se accede printr-un tunel de aproximativ 45 m construit în timpul războiului civil. În interior, ne impresionează în primul rând înălțimea bolții. Datorită condițiilor acustice și de mediu deosebite, peștera este folosită uneori pentru spectacole muzicale.
· Date: 6, September, 2012 · Views: 4077 ·
Additional Info
Keywords: pestera, Alicante, Spania
Print View


Author
Thread   Post A Reply  
timo1949
6, September, 2012
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
Frumos . Cateva date despre zona ?
  Report Post
rtomsa
6, September, 2012
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Visit rtomsa's homepage! Find more posts by this user Visit this user's gallery
Am adaugat cateva detalii despre pestera. Din pacate fotografierea nu este permisa asa ca imaginea nu a fost obtinuta in conditiile cele mai bune.
  Report Post

Powered by: PhotoPost PHP vB3 Enhanced
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.


All times are GMT +2. The time now is 14:10.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.