Galeria Foto Apasa aici pentru inregistrare  

Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

  Home · Search · Register  

Home » Gallery » Natura « Previous image · Slide Show · Next image »

IMG_00212
cautand pasarile de asta vara

Photo Details
illonna


Senior member
users gallery
si pentru ca e toamna tarziu, si seara si ceata, si pentru ca umblu prin sat cu aparatul agatat de gat si oamenii ma intreaba intrigati "pentru ce faci poze, domnisoara?" a trebuit sa inventez o intrebare al carei raspuns il stiam de la bun inceput "cum pot sa ajung la Fania?" (nu puteam sa ajung, plouase si era noroi mare). Si uite asa am ajuns in padure, pe "poteca dintre vii".

· Date: 9, November, 2009 · Views: 4927 ·
Additional Info
Keywords: cautand pasarile de asta vara
Print View


Author
Thread   Post A Reply  
the rookie
9, November, 2009
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Visit the rookie's homepage! Find more posts by this user Visit this user's gallery
nu stiu, se pare ca exista totusi cite ceva rezervat pentru fiecare, ceva socant, de preferinta... a doua imagine, doar cu un simplu flip orizontal, pica peste exact o imagine pe care o voi posta foarte curind... o poza realizata la marginea unui modest sat francez, in cautarea, nu indeajuns de meticuloasa, a lumii pictate de Claude Monet... tu ai cautat si ai gasit "poteca dintre vii"... eu trebuie neaparat sa revin acolo, daca vreau cu adevarat sa-l regasesc, sa-l simt mai bine, pe omul de la care incerc de-o viata sa fur culoare si compozitie peisagistica, pe maestrul imaginii satului si florilor, a lacului si viei, a aleilor si imprejurimilor casei din Giverny, un camin, pe-atunci, plin de prospetime si de pisici, o locuinta cit se poate de tipic frantuzeasca... imaginile tale imi intaresc ideea universalitatii si a posibilei regasiri peisagistice (daca vrei un fel de "mit al intoarcerii perpetue", cum categorisea aceste tendinte umane Mircea Eliade, cind se referea la idei religioase), numai ca la tine se simt, ca elemente particular constructive, arhitectonice, un Apostol Bologa, un Moromete, doamna Chiajna sau locuintele lacustre... da, desigur ca fiecare simte ce-l taie capul cind observa o imagine si acest proces depinde de bagajul educational, dar exista similitudini tranziente si acestea nu cunosc nici geografie, nici granite statale sau imperiale si nici nu implica notiuni socialmente necesare... imaginile seriei sint bine alese, lumina este zgircita si asta este in avantajul fotografiilor, ceata fiind "speculata" extensiv in prelucrarea automata a cromaticii, in filtrarea initiala si finala. O serie, dupa pararea mea, reusita, din cauza ca pare sa "comunice", sa strige: puneti frate aparatul la ochi si redati ce va spune sufletul, ca nu este greu... Felicitari!
  Report Post
illonna
9, November, 2009
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
) mi-a luat jumatate de ora sa citesc comentariul (glumesc desigur, dar mi-a luat ceva timp); si inca nu sunt sigura ca am inteles 10 % din el. trebuie sa-l recitesc usurel. dar ...mi-a sarit in ochi Apostol Bologa. da...trebuie sa fie ceva socant...pt fiecare. ilona de la apostol bologa vine.. sau apostol bologa de la ilona...sau vin amandoi....(iar glumesc dar m-a bucurat comentariul, pt ca am ezitat mult daca sa pun pozele aici).
da, era o lumina extrem de saraca. si ceata si foarte seara, si conditiile astea aplatizeaza mult culorile.
iar "poteca dintre vii" era halucinanta. nu atat la dus.....cat la intoarcere, cand abia de mai era un strop de lumina. multumesc.
  Report Post
Dumitru Drinovan
10, November, 2009
Click here to see this users profile Click here to Send this user a Private Message Find more posts by this user Visit this user's gallery
interesanta povestea. Din pacate nu sunt asa familiar cu povestile locului.
Asa ca referindu-ma strict la ce vad, mi-a placut cel mai mult imaginea mioarelor iesind din liziera de copaci tineri.
Mi-am permis o sugestie de incadrare un pic mai transanta cu oile deja in buza codrului, departe de ceata care parce le luase urma.

  Report Post

Powered by: PhotoPost PHP vB3 Enhanced
Copyright 2006 All Enthusiast, Inc.


All times are GMT +2. The time now is 03:22.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.