![]() |
![]() |
|
View Poll Results: In ce format fotografiati? | |||
JPEG |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 23.64% |
RAW (NEF) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
42 | 76.36% |
Voters: 55. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() In ce format fotografiati? JPEG sau RAW (NEF)
jpeg si raw cu bune si cu rele (avantaje/dezavantaje) |
|
||||
|
||||
Neavand RAW sau NEF,folosesc varianta necomprimata TIF.Insa preferabil este RAW.Ofera mult mai multe detalii si posibilitati la prelucrare.
|
|||
|
|||
RAW(NEF la Nikon).Poti face prelucrarile cum doresti.Detalii mai bune,culori mai bune,poti repara expunerea daca gresesti cu Capture NX2.
JPEG.Mai comod.Laboratoarele foto accepta jpeg si tiff.Camera foto face prelucrarile de imagine si salveaza jpeg comptimat. Prefer RAW. |
|
||||
|
||||
Clar RAW. Si pentru stocare pe CD/DVD tot RAW.
De ce? Pentru ca, asa cum au spus si colegii, ai posibilitatea sa faci ajustari, pe balansul de alb de exemplu. Cand le duc la tiparit pe hartie le convertesc in TIFF.
|
||||
|
||||
la fel; raw pt ca e varianta "bruta" si export tiff..
|
||||
|
||||
clar raw, pt print tiff
cnd trag la meciuri sau evenimente si am de tras 1000 de poze le bag pe jpg..dar mai rar
|
||||
|
||||
ştiţi careva vreun plugin pt photoshop 7 pt prelucrare raw?
|
||||
|
||||
adobe camera raw se numeste pluginu
|
|||
|
|||
Ca tot e discutia asta. Clar am votat raw, insa alta e vroba. Vad ca unii dintre voi prefera tiff. De ce? Din cate stiu eu tiff pe 16 biti e inutil, pentru ca am impresia ca oricum nu se pot printa atatea culori (daca ma insel, as vrea sa imi spuneti), iar in ceea ce priveste pierderea de informatie, exista si jpg cu compresie fara pierderi, care e oricum mai mic ca dimensiune decat un tiff. Deci, de ce tiff in loc de jpg?
|
|
||||
|
||||
Si eu tot RAW (PEF). Retine mult mai multă informatie pentru prelucrarea ulterioară...
ati, cred că cei care trag TIF nu au optiunea de RAW la aparat... nu văd avantajul TIF -ului în raport cu RAW -ul, nici măcar ca dimensiune a fisierului... Edit, later... Întrebarea era "în ce format fotografiati?", nu "în ce format duceti pozele la printat?" Din moment ce aceeasi imagine are 14 MB în format TIF si 2 MB în format JPG, e clar care are mai multă informatie (detalii, culori, tonuri etc.)
"Maximum de efect cu minimum de mijloace" Last edited by decebal; 27-08-2008 at 16:52.. |
|
|||
|
|||
@decebal - Pai nu, ca in mesajele anterioare spun cativa ca trag raw, si exporta pentru print in tiff. Iar io ma intreb de ce in tiff si nu in jpg.
|
|
||||
|
||||
raw...repari mai usor expunerea si alegi balansul de alb care se potriveste
|
|
||||
|
||||
Quote:
Neavand alta optiune, JPG la mine ![]() |
|
||||
|
||||
Quote:
tiff reprezinta doar containeru pentru continutul fisierelor, cam ca avi pt video.
|
||||
|
||||
![]() |
|
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|