Galeria Foto Apasa aici pentru inregistrare  

Go Back   Galeria Foto > Discutii de tot felul
Register Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28-12-2010, 13:30
dannyb's Avatar
dannyb dannyb is offline
Senior member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ploiesti
Posts: 8,788
Intrebare ref Battery grip Canon

Intrebare, am un Grip Canon CAN450DB, am observat ca in timp ce il folosesc bateria (originala Canon) se consuma mult mai rapid decat cand folosesc aparatul fara grip. se pot utiliza ambele baterii, dar si baterii AA 6 buc.
E normal sa se intample asa ?
Reply With Quote

  #2  
Old 29-12-2010, 05:59
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
Este relativ normal... mai ales daca acumulatorii din grip nu sint tocmai "originali"... pentru gripuri de acest gen bateriile AA sint o gluma, pur si simplu bani aruncati pe fereastra. Al meu (Nikon D700) ia 8 AAuri si imi tine exact 5 secunde la 8 fps, dupa aia coboara ireversibil la 5 fps si nu se mai misca de-acolo pina la epuizarea totala. Eu iti recomand cu caldura acumulatorii NiZn format AA. Am umplut (din simpla curiozitate) 2 carduri, de 8 GB, la 8 fps, fara sa dea semne de lesinare... In flashuri iti micosreaza timpii de reciclare si poti intr-adevar sa-ti permiti efecte stroboscopice... Secretul este ca in loc de 1.24V, celula NiZn furnizeaza 1.7V, la 2500mA... e prea destul atit pentru gripuri cit si pentru flashurile cele mai dichisite... nu stiu cit de greu sint de facut rost acolo, la ce pret si chestii de-astea... eu mi-am luat 50 cu 1 dolar bucata. Pentru incarcare folosesc un redresor normal, cu 8 locuri, pentru NiMH sau NiCd... nu asculta ce spun cretinii pe situri, incarcatoarele furnizeaza oricum peste 2V...
Reply With Quote
  #3  
Old 29-12-2010, 15:05
rudi's Avatar
rudi rudi is offline
Senior member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bucuresti
Posts: 6,306
Cred ca in Romania n-a auzit nimeni de astfel de acumulatori, eu, cel putin, n-am auzit; Nichel-Zinc... 1,7 V pe bucata... 2,5 A ? Si incarcati cu redresor normal? Pai asta-i o nebunie curata!
Pentru asa ceva vin si eu in America
Reply With Quote
  #4  
Old 29-12-2010, 18:52
dannyb's Avatar
dannyb dannyb is offline
Senior member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ploiesti
Posts: 8,788
e bine ca exista acumulatori puternici, dar nu la noi !
eu nu sunt lamurit de ce Grip-ul, care nu are cine stie ce in interior, are un consum mult mai mare decat aparatul !!!
am folosit pe Grip doar una din cele doua originale, cu care am luat aparatul !!!
nu am incercat cu ambele, mai ales dupa ce am vazut ca are consum mare !!!
Reply With Quote
  #5  
Old 29-12-2010, 22:23
nfanurie's Avatar
nfanurie nfanurie is offline
Senior member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ploiesti
Posts: 5,226
http://www.e-acumulatori.ro/categori...rgenix-29.html
aici am gasit acumulatori pe zinc, 1,6 voltajul declarat insa nici vorba 1 dolar, 80 ron 4 bucati, destul de mult cat despre incarcare nu ma pricep... acolo scrie de incarcator special....dar cine se pricepe poate sa dea mai multe detalii
Reply With Quote
  #6  
Old 30-12-2010, 01:50
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
dannyb, ceva nu mi se pare nici mie logic si explicabil... gripul nu are nimic in el care sa consume energie, este doar un simplu suport pentru acumulatori... mai are un sistem de acces la citeva comenzi primare ale camerei (declansator, autofocus, intirziere, etc.), dar asta e optional si pot fi anulate (pozitia "lock")... gripurile pe care mi le-am luat eu cu 40 de dolari, pentru D700 (alea de care-i povesteam lui dex), au in plus ceas si data, dar au o baterie buton mare suplimentara pentru asta.

Rudi
, acumulatorii astia "o nebunie" au fost inventati acum doua secole de Edison... numeni nu-i de vina ca nu s-au gindit fabricantii sa-i puna in practica mai devreme... chinejii ii vind in draci... uite asa arata in gripul meu inzestrat cu ei (inca doi nu se vad, ca sint in spate)... eu nici nu mai folosesc altceva! Gresala a fost a mea si e atit de exprimare, cit si de marime fizica... e vorba de 1500mA, dar tot e ceva...



nfanurie... ca de obicei, intr-o tara saraca se gasesc destule canalii care sa escrocheze toata lumea si sa jefuiasca oamenii... nici nu ma mai mir!!! uite, 8 acumulatori pentru 8 dolari, nu maninc rahat!



iar la chestia cu "special charger needed", sa ma scuze onoratii domni de la Genix, eu ii incarc p-ai mei de citeva saptamini bune, bine-mersi, cu redresoare NiMH, de-alea normale... cioproblema! Imi calculez insa timpul in functie de puterea redresorului... de exemplu, daca sursa iti furnizeaza 150mA per locus de acumulator AA, atunci trebuie sa-l tii la incarcat 10 ore... ce mare scofala de socoteala? Daca vrei si te pricepi mai bine, iei matale un trafo 220/5V, mai aratos un pic (0.5W consum primar), bagi o stea de diode, un filtraj de 500uF si o Zener pe la 1.8V cam la 2A, pe radiator, si ii incarci in numa juma de ora de dracii ii afla... sau, mai simplu, direct de la retea cu un montaj cu tiristoare sau triace, filtrate cu capacitori nepolarizati, nF, si doua diode limitatoare cu protectii cu LEDuri in serie, sa vezi si cind s-au incarcat... ce mare filosofie?... da iti zic eu ca merge excelent si cu redresor d-ala, de 5 parai.
Reply With Quote
  #7  
Old 30-12-2010, 12:54
mihailo mihailo is offline
Senior member
 
Join Date: May 2006
Location: Oltenita
Posts: 14,472
Am incercat fel si chip de incarcatoare, rapide sau lente, majoritatea dichisite de mine. Cu Zenere, tranzistoare de putere pe post de generatoare de curent constant, tiristoare, triacuri si integrate comparatoare, relee pentru deconectare automata la sfarsit de ciclu, semnalizari optice si acustice si inca multe alte alifii si zmecherii. Ii incingeam de-i gasea toti dracii, prajeam o-o pe ei!
Din cate stiu cea mai buna incarcare se face fara filtraj, folosind un curent constant pulsatoriu cu o frecventa de cca 200Hz. Iar valoarea curentului este in functie de fiecare model in parte, asa cum recomanda firma producatoare. Aia de la Varta anuntasera ca au in plan unii care se incarca direct de la reteaua de 220V, fara reducere, in doar cateva minute!
Nu stiu astia noi cum reactioneaza la supracurent, dar pe cei cu NiCa (m-a cadorisit un pretenar ofiter de transmisiuni cu o traista plina, nou-nouti, de 1600mA) ii incarc, impotriva recomandarilor, cu 1/4 din capacitatea lor (teoretic ar trebui 1/10 curent si 1,1 tensiune) la un incarcator Powerex, mai politicos, cu generator si analizor pentru fiecare ramura in parte. Se cam incing atunci cand trec de 1,35V si pana se deconecteaza scula (1,45) dar lucraza bine si in forta.
Cred ca astia cu zinc ar trebui sa fie incarcati la tensiune mai mare daca cea de lucru este de 1,5 sau 1,6, incarcatoarele pentru NiMH decupleaza, din cate stiu, la 1,45.
Revin: astia ar fi foarte buni la blituri, tensiunea fiind mai mare decat la cei cu NiMH, eliberarea de energie pe rezistenta interna (oricum dinamica) a generatorului de incarcare a condensatorului se face mai rapid si mai eficient. Ca urmare blitul s-ar incarca mai rapid.

Last edited by mihailo; 30-12-2010 at 14:04..
Reply With Quote
  #8  
Old 30-12-2010, 13:06
nfanurie's Avatar
nfanurie nfanurie is offline
Senior member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ploiesti
Posts: 5,226
eu am pt incarcare asta de la maha http://www.f64.ro/incarcator-analizo...0-wizard1.html
banuiesc ca tot de el vb si Mihailo
acu vine intrebarea? astia de 1,6 V cum ar tre sa-i incarc cu asa ceva? risc sa stric acumulatorii sau si analizorul? de acum nu sunt f interesat ( daca se duc sau nu, dar analizorul nu e placut sa-l stric)
cand oi face rost de bani m-ar tenta sa incerc o pereche din aia pe zinc...
Reply With Quote
  #9  
Old 30-12-2010, 13:23
mihailo mihailo is offline
Senior member
 
Join Date: May 2006
Location: Oltenita
Posts: 14,472
Da, teoretic asta incarca pana la 1,45V, asa ca cei despre care vorbim, avand tensiunea de lucru 1,6V si cea de stocare 1,7, nu s-ar incarca complet deci nu i-ai folosi la capacitate maxima si atunci nu se justifica achizitionarea lor.
Reply With Quote
  #10  
Old 30-12-2010, 19:40
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
nea, tocmai fiindca te-ai jucat cu prostioare din astea (poate ca ti-ai cistigat si piinea din ele, ca mine), n-ar trebui sa spui ca "nu se justifica achizitionarea"... ai vazut bine ca, in special la redresoare-incarcatoare, ceea ce pun proiectantii pe hirtie nu se prea potriveste cu comportamentul practic al bateriilor, decit in mare... de aceea si tolerantele ridicate ale acestor scule...

eu nu poci decit sa-ti spun (total neoficial) ca acumulatorii sint ceva de "speriat"... peste 50 de cicluri de declansare la un SB600, la capacitatea de descarcare maxima si ciclu de sub o secunda... mai departe nu am mers sa nu bulesc ceva la flash... le-am incarcat repetat cu ce am spus, timp de 10-15 ore, fara sa urmaresc nimic din ce-mi arata instrumentul si le-am umplut de fiecare data doldora... ca-i 1.24, ca-i 1.82, nu m-am impiedicat de chestii din astea teoretice... mie ledurile de incarcare completa nu mi s-au stins niciodata (scot eu acumulatorii cind socotesc ca-i gata treaba...)

Mosu, Genix incearca sa mai vinda un alt spanac, atita tot, folosindu-se de lipsa de cunostinte si de lipsa de curaj a publicului... si, ca de obicei in cazurile astea "obscure", se reuseste pe deplin... vad ca teoretic te-au fentat si pe tine... practic iti zic eu ca, poti sa crezi ce doresti, chestia cu sub-incarcarea functioneaza perfect, n-ai nevoie de rahatul lor de redresor la 1.76V... nu ai!
Reply With Quote
  #11  
Old 30-12-2010, 20:19
piticu's Avatar
piticu piticu is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Slobozia, IL
Posts: 1,031
Quote:
Originally Posted by the rookie View Post
peste 50 de cicluri de declansare la un SB600, la capacitatea de descarcare maxima
cu mare grija acilea ca mie mi sa pizdit plasticu la un sb600, tot asa, jucinduma cu el la full power
__________________
Deci da, miam facut sait pupavas calu pa gingii care vil arat acu care daca nu va dati pa iel va intrun casa cu fratiorii mei… www.atelierelealbe.eu
Reply With Quote
  #12  
Old 30-12-2010, 20:51
the rookie the rookie is offline
Senior member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5,850
pai n-am ce grija sa mai am ca-i flashul meu bun, de tavaleala (deja topit la partea superioara, de la niste rafale sustinute, la zborul unor pasarici, scapat in Salem River de doua ori, aruncat de la etajul 4... ala care trozneste din toate incheieturile cind schimba "focala")... unul dintre cele 6 sclave Vivitare mi-a facut insa explozie in mina la o faza asemanatoare... noroc ca nu eram atent si ma uitam in alta parte... deci, da, atentie mare!
Reply With Quote
  #13  
Old 30-12-2010, 20:53
mihailo mihailo is offline
Senior member
 
Join Date: May 2006
Location: Oltenita
Posts: 14,472
Ei, am gandit-o pur teoretic, fara sa-i pipai, fara sa-i pun la treaba. Dar se pare ca sunt de toata isprava, nu stiu pe unde am mai citit asta. Iar daca mataluta i-ai si forjat, n-am motive sa nu te cred.

Dom' piticu, nu esti singurul, au mai patit-o si altii. He,he!
Reply With Quote
  #14  
Old 07-01-2011, 13:30
dannyb's Avatar
dannyb dannyb is offline
Senior member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ploiesti
Posts: 8,788
pentru informare :

http://www.foto-magazin.ro/foto-tehn...atorii_po.html

http://www.e-acumulatori.ro/detalii/...-nizn-248.html

in legatura cu GRIP-ul nu am aflat inca un raspuns !
Reply With Quote
  #15  
Old 19-01-2011, 10:28
laurentiu's Avatar
laurentiu laurentiu is offline
Junior member
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 10
pentru dannyb-
este foarte normal ca gripul folosit cu o singura baterie sa tina mai putin decat daca este folosit acelasi acumulator fara grip...in tampenia aia de grip sunt o sumedenie de piese care consuma si ele ,nu este un simplu suport pentru 1 sau 2 acumulatori...in alta ordine de idei acel grip este gandit pentru a fi folosit cu doi acumulatori de aparat si nr de declanseri nu va insuma niciodata declanserile obtinute cu cei doi acumulatori folositi separat pe aparat

pentru cei care au de gand sa folosesca Ni Zn in grip e totul ok pentru ca gripul are sistem de protectie (practic indiferent daca pui NI MH 1,2v sau Ni Zn 1,6v el tot atat scoate dar atentie mare sa nu plageti daca folositi la blitz care NU a fost proiectat sa suporte atatea declaseri in rafala cate pot sa dupa acei acumulatori...orice blitz la 10 declaseri full in rafala va garantez ca incepe sa miroasa a ars
Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:10.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.