Galeria Foto  


View Full Version : Ce parere aveti despre revista "PHOTO magazine"


sebyy83
11-01-2005, 21:26
Salutare si "La multi ani!"

De curand am descoperit o noua revista pe la ghiseuri ( PHOTO magazine ) care mi s-a parut destul de interesanta mai ales pentru faptul ca promoveaza fotografi romani, cat si pentru faptul ca e probabil singura revista de acest gen de pe la noi. Ca un simplu amtor de fotografie nu fac mai multe comentarii dar astept sa citesc si parerile voastre.

Va multumesc.

kork
11-01-2005, 22:31
Interviurile si calitatea tiparului mi-au placut si mie.
In rest, testele (in principal) si recenziile sunt jale din punctul de vedere al informatiei. Mai precis, le trebuie traducator care sa aiba notiuni de fotografie si mai ales un corector cu aceleasi calitati.

Din moment ce nu fac ei testele si afirma sus si tare ca sunt certificate de nu stiu ce laborator din Germania, ar trebui sa fie beton, nu ? Dom'le nu sunt beton, sunt lemn, tamaie, din moment ce Nikonul D70 poate fi gasit la pretz de rama (580euro) iar detaliile despre el, la situl www.cannon.com.

Sa mai zic ?

mircea netea
19-01-2005, 21:20
mi-a placut revista. si trebuie sa ne placa, pentru ca e singura ! :)

Fotografiile din safari sunt superbe.
Si felicitari lui Narcis.

mihai baloianu
19-01-2005, 22:46
Si eu sunt de parere ca este un inceput bun. Cu siguranta poate fi o rampa de lansare pentru cei ce doresc sa devina profesionisti.

Este loc si de mai bine, insa eu cred ca inceputul este promitator. Initiativa este de laudat.

rosana
19-01-2005, 23:11
Revista arata bine. As prefera mai multe interviuri si fotografii. Sa o lase mai moale cu partea tehnica, pentru ca se gasesc oricand informatii mai multe pe net despre oricare dintre aparate. Da, da...o sa-mi spuneti ca nu toata lumea are internet. Pai atunci sa faca un supliment tehnic din cand in cand. Sa se puna mai mult accent pe partea artistica. Deja prea multi oameni sunt obsedati mai mult de un aparat grozav decat de fotografiile facute. :p

Senzationale fotografiile lui Nick Brandt!

rosana
20-01-2005, 06:42
Am avut un gand asa, de dimineata. S-a mai comentat despre gresala de la pag. 62 cu Nikon D70, 580 euro si www.cannon.com. Imi aduc aminte ca m-am gandit de cum a aparut revista ce cauta d70 care este un dslr intre celelalte si in plus ca la pag. 68 se discuta din nou despre el.
Asa ca ma uit in revista si vad ca sunt caracteristici diferite trecute la la cele doua pagini. Concluzia logica ar fi ca la pag. 62 nu este vorba despre D70. Aparatul de la pag 62 are alta rezolutie, alt iso, alt lcd, etc. Cum de nu m-am gandit de la inceput sa verific??? :D

Asa pe fuga am dat cu ochiul pe dpreview si nu am gasit un aparat Nikon care sa corespunda tuturor datelor din tabelul de la pag 62. Dar surpriza: as spune ca este vorba despre Canon Powershot S60 . Asa s-ar explica si trimiterea catre www.cannon.com si in plus intre acele aparate nu figura nici un canon si nu era normal sa-i supere, trecandu-i cu vederea.

:D astept cu nerabdare revista urmatoare sa vad daca am avut dreptate. Asta daca or sa se oboseasca sa faca o corectura. :D

ghemuletz
20-01-2005, 10:33
Revista nu a fost sub asteptarile mele. Mi-a placut.
In schimb, ca si kork, am observat clasamentele oferite de revista. Cu tot respectul pentru munca celor care le-au conceput (ma depaseste cum, chiar daca-s explicate :D ), trebuie sa spun ca sunt absolut haotice comparativ cu tot ce am citit de pe site-urile specializate pe asa ceva, inclusiv opiniile utilizatorilor, calitatea imaginii, facilitati etc. Intamplator, sunt in cautarea unei noi camere digitale, si banuiesc ca toata lumea stie ce calvar e asta, cu studiul a zeci de teste de imagine, compararea facilitatilor oferite de fiecare camera etc. In cele din urma am ales Panasonic FZ20, si chiar daca acest aparat se muleaza pe necesitatile mele, totusi plasarea lui in coada clasamentului, undeva mult in urma unor aparate sic concepute pentru poseta doamnelor, m-a vexat initial, tinind cont de tot ceea ce am citit despre camera. Dupa ce am aruncat o privire si spre celelalte clasamente, m-am lamurit ca nu prea au legatura cu realitatea.
Sper ca si Rosana, ca numerele viitoare sa contina mai putina tehnica si mai multa arta fotografica. Publicarea unor clasamente (indoielnice) pe hartie de calitate nu mi se pare o afacere grozava.
Deocamdata pagina lor web (www.photomagazine.ro), e in constructie de mai bine de o saptamana-doua.
Fara indoiala, voi cumpara si numarul 2.

Mihai.M
20-01-2005, 11:34
Originally posted by ghemuletz
Publicarea unor clasamente (indoielnice) pe hartie de calitate nu mi se pare o afacere grozava.
Amin! :)

Pe de alta parte, cineva trebuie sa vorbeasca si despre aparatele respective din ratiuni comerciale ("tre' sa se vinda" :) ). Nu ma intereseaza deloc testele lor fanteziste, dar hai sa nu ne imbatam cu apa rece - vor continua sa le publice. Deocamdata e singura revista foto de la noi si o referinta pentru un cumparator neavizat, pe sistemul "imi iau camera aia ca e pe primul loc in top-ul din revista".

Imi doresc mai multe interviuri si fotografii; ar fi ideal ca revista sa incerce sa scoata comunitatea fotografica de la noi din zona "underground" dar realizez ca pentru ei primeaza considerentele de ordin financiar. Pina la urma e vorba de o afacere. Calitatea tipografica e super si atit timp cit raportul semnal/zgomot :) va fi supraunitar o voi cumpara.