Galeria Foto  


View Full Version : ce accesorii sa imi cumpar?


coolcatdesign
04-12-2004, 02:00
Ave!

O mare problema am si eu - am un Olympus E20P si caut ca nebunu distribuitorul pe Romania de accesorii. se pare ca e MGT sau asa ceva dar intru pe sit si ma ametesc cu o mie de linkuri. Sa le fie rusina ca nu pot pune cap coada o lista de preturi si accesorii Olympus.

Intrebarea de baza este insa urmatoarea: cam care este minimul necesar de obiective si filtre pe care trebuie sa le achizitionez? Am gasit o serie buna de obiective in Unirea la parter dar sunt in ceata rau. Am vazut ca au si obiective de macro, si tele si o gramada de filtre care inca nu stiu ce fac.

Pls luminati-ma si pe mine care este strictul necesar.

Mercic anticipat.
coolcatdesign

Narcis Virgiliu
04-12-2004, 06:11
Pacea sa va urmareasca,

Ai incercat si la www.f64studio.ro au o gama ft. diversificata de filtre, de la "hoya" pana la "cokin" si gasesti cate ceva si ptr. olympus iar la comanda tot ce-ti doreste sufletul........!!!

Sa fie pace,

Narcis Virgiliu
www.narcisvirgiliu.ro

pkm
04-12-2004, 10:13
... il poate ajuta in alta directzie. Daca am intzeles bine intrebarea era despre ce *tipuri* de accesorii sa-shi ia.

Un trepied. Asta e musai. Ai de ales intre trepiede care elimina vibratziile shi trepiede care INTRODUC vibratzii! :) In general din prima categorie fac parte trepiedele de marca de ex. Manfrotto (evident ca mai sint shi alte marci, Narcis o sa ne spuna ce folosesc profesionishtii...). Portziunea unde se articuleaza dispozitivul de fixare al camerei poate fi cu "nuca" (mai ieftin dar nu potzi sa faci panorame cu el) sau cu un "cap" mai complex (tot felul de clapacioace shi manetutze :) ) costa mai mult dar potzi sa faci panorame! Parerea mea absolut personala: intre un Manfrotto mai "eftin" cu nuca dar stabil shi un el-cheapo cu cap "complex", facut pe vapor, ash alege Manfrotto la orice ora, rigiditatea/stabilitatea sint cele mai importante!

Daca tzi-ai luat trepied poate ca n-ar fi rau sa-tzi iei shi o telecomanda (daca nu are deja aparatul...), al'fel vei vedea cit de INCOMOD este fotografiatul cu self-timer-ul.

Niscai filtre. Aici discutzia desi lunga se termina repede: citzi bani ai? :)

Orice ar fi itzi trebuie un filtru de polarizare. Asta nu e negociabil... :)

Apoi, cu riscul de a-mi pune galeria-n cap :) eu zic sa-tzi iei un "skylight" sau "warmer" cum se mai numeshte. Nu shtiu cum e cu Oly-ul de-l ai tu, la Canon de ex. potzi sa "faci" albul foarte bine pozind un cartonel sau alt obiect alb shi pe urma din meniu zici "Uite, asta este alb" shi camera "shtie ea singura". Da... doar ca ce uita sa precizeze toata lumea este ca procedura este extrem de greu de facut in viteza shi-n situatzia unui cer cu nori "albul" se schimba de la un minut la altul shi ai naibii pescarushii dac-au vazut ca nu e rost de mincare s-au tirat, batrinica cu carucior a facut o-ntoarcere cu frina de mina shi a plecat in tromba s.a.m.d. la final ramii cu albul bine facut shi fara subiect. :) Mult mai practic am constatat eu este sa lashi pe "soare" din meniul de alb shi sa pui un filtru skylight. Se vede foarte bine shi cind e sa fie apeshi pe buton, nu te mai gindeshti ca aoleu n-am facut albu'... al'fel, setata pe "soare", cu rare exceptzii camera digitala produce nishte fotografii cu o nuantza ushor albastruie "specifica" de digital. Per total daca ai "custom WB" adevarat adica sa-i potzi spune "uite asta e alb" e clar ca o sa-l foloseshti cind ai timp da' cind eshti "pe teren" la "reportaj" nu prea tzine.

Lumea zice ca sa ai shi filtru UV. Eu il am ca protectzie mecanica a lentilei de obiectiv, nu-l dau jos prea des de pe obiectiv desi polarizorul este in mod cert shi anti UV.

Cam asta ar fi un minimorum fara de care zic eu nu potzi avea nici o pretentzie; sper ca Narcis sa ne dea nishte explicatzii vis-a-vis de Cokin shi mai ales "lumini shi umbre" adica ce flash-uri shi shi ce reflectoare (portabile sau nu).

coolcatdesign
05-12-2004, 23:54
mdap - cam complicata treaba. de fat nu complicata dar cred ca face ceva banisori. eu ma gandeam la o investitie de max. 2000 de euro deocamdata. in principal vroiam sa stiu de filtre si obiective. trepied mi-am luat un no name de care deocamdata sunt multumit fiind destul de rigid. asta probabil pana o sa ma obisnuiesc cu el si o sa simt nevoia sa il schimb pe unul profesional. cumpararea unei telecomenzi cred ca este un "must" deoarece am vazut ca pana si cu trepied poti introduce zgomot in fotografii daca te grabesti putin... asta pana o sa imi formez o mana ferma.

filtru UV am deci am scapat de o cheltuaiala. ideea e ca Olympusul meu are zoomul optic de 4x si stau si ma intreb daca este suficient avand in vedere ca mai am un kodak dx6490 care se duce la 10x. aici este de fapt marea problema - vroiam sa stiu ce tipuri de obiective trebuie sa le am ca baza. in principal imi plac fotografile macro si peisajele (panorame). apoi cam ce filtre si in final ce tip de flash mi-ar prinde cel mai bine. trebuie mentionat ca doresc daca tot fac investitia sa iau ceva cat de cat de calitate.

mercic mult pt raspunsurile de pana acum si astept daca se poate o lamurire cu privire la obiective, filtre si flash.

take care all!

coolcatdesign
06-12-2004, 00:00
trepiedul este marca WF - tocmai l-am vazut la http://www.f64studio.ro . vad ca nu face parte din seria profesionale si cred ca m-am pacalit caci am dat pe el aproape dublu. my bad :(