Galeria Foto  


View Full Version : Vot pentru acceptare si schimbare a site-ului.


Coane
03-10-2004, 17:21
1. Creare unui nou regulament in care este precizat clar directia artistica a sit-ului.

2. Limitarea posturilor la maximum 5 fotografii pe zi. Evident putem discuta procentajul. Cei ce chiar au nevoie de mai multe postari sa o faca sub denumirea de expozitei si sa ne atraga cu munca depusa pentru creare, astfel promovam adancirea si intelegerea fotografiei.

3. Socaterea sau adaptare notarii. Nu cred ca este ajutator dezvoltarii sa dai doar o nota generala. Pe site-urile cele mai dezvoltate sunt prezente; estetica, tehnica, originalitate, drept criterii de notare.


4. Deschiderea de mult mai multe topicuri si invitarea membrilor pe forum la discutii, lucru facut de admin, prin e-mail-uri personale, sau alte variante.

5. Un topic care ar ajuta un membru sa inteleaga diferenta dintre pozele lui, "de familie", si ce ar trebui sa indeplineasca o fotografie pentru a fi considerata si acceptata.


Aici puteti vota prin DA sau NU pentru aceste schimbari propuse. Deasemenea puteti comenta sau adauga alte ideii dar totul pe marginea subiectului fara a ne indeparta de la el.
In acest fel admin va avea o mai mare claritate a ceea ce vrem.

Nu intarziati cu votul.

Sa fie pace!

Narcis Virgiliu
03-10-2004, 17:30
Pace voua cititorilor,

Nu-i bine..........!!!!

Sunt trei topic-uri deschise ptr. vot, o sa iasa o mare zapaceala daca nu a si iesit, deja nu se mai intelege nimic iar fiecare voteaza altceva in fiecare topic..........
Cred de fapt ca tre' sa centralizam toate propunerile iar votul decisiv akolo sa se faca...

Sa fie pace !!

beatnik
03-10-2004, 17:36
pai eu propun sa votam in primul pe topicul acesta.mi se par propunerile cele mai elaborate si care pot include mai multe discutii.

sorinfell
03-10-2004, 17:38
DA DA DA, De acord cu propunerile lui Coane!

PS - Narcis are dreptate, ne-am intins prea mult cu discutiile.
Hai ca asta sa fie ultimul topic in care sa se voteze Da sau nu fara alte comentarii.

beatnik
03-10-2004, 17:44
eu personal sunt de acord cu mai toate propunerile lui coane.am insa o mica nedumerire in legatura cu ultima.se va deschide un topic cu ratiuni explicative,dar in timpul asta se va mentine sau nu posibilitatea de a posta ca si pana acum fotografii de genul celor invocate?adica,mai intai vine omu' pe topic sa i se explice ce fel de fotografii "are voie" sa puna pe site,sau dupa ce le pune este invitat sa ia parte la discutiile de pe forum pentru a intzelege de ce nu are voie sa puna astfel de fotografii?prin urmare se apeleaza again la bunul simt al persoanei respective?urmand ca,in caz de esec,sa ce?

Narcis Virgiliu
03-10-2004, 17:45
Adminu' centralizeaza propunerile si tot el va crea o astfel de pagina ptr. vot exact cum a fost cea din trecut, asa ca........ne agitam degeaba.........!!!!

rosana
03-10-2004, 17:52
1. Da
2. Nu - explicatie: mi se par prea multe 5 fotografii pe zi.
Da -pentru acordarea dreptului de expozitie
3. Da -pentru adaptarea notarii in functie de cele 3 criterii, doar daca e posibil dpv tehnic. Daca nu se poate tehnic, din punctul meu de vedere poate ramane asa.
4. Nu ma pronunt pt. ca nu cred ca se poate impune deschiderea de topicuri noi si nici nu se poate obliga omul sa scrie.
5. Adica deschidem un topic pt. fiecare fotografie care nu se incadreaza in cerinte? Nu e foarte clar ce vrei.
6. Daca nu se poate face o galerie cu "best of", macar sa existe butoanele acelea cu "afisaza cele mai bine notate" si "afisaza fotografiile cele mai comentate".
As prefera insa galeria. As da un singur exemplu: fotografiile lui Narcis nu cred ca ar intra foarte sus in top pt. ca au foat destul de putin notate (poate lumea s-a sfiit?, asta ca sa nu fiu rea si sa dau alte posibile motive), desi cred ca nu se poate pune problema superioritatii lor. Pana si eu am adunat la cate o poza mai multi de 10 decat el =)) ( pt. cine nu stie, "=))" asta e ala care se tavaleste pe jos de ras in ym; si evident ca rad de hazul situatiei).

Coane cred ca ar fi trebuit sa incluzi in chestionar toate propunerile facute pe topicul anterior si sa se raspunda punctual. Dupa cum vezi, eu am adaugat un punct, pentru ca am vazut ca functioneaza foarte bine pe site-uri din afara si unde, fara suparare, calitatea medie este superioara celei de aici. Acum ce sa facem? Fiecare sa faca un chestionar cu propriile propuneri si sa votam in o mie de locuri?

Si la urma urmei, admin-ul este cel care hotararste, degeaba votam noi. Asa ca poate era mai bine sa aduni toate propunerile si el sa hotarasca ce si cum se poate aplica.


later edit: Cat scriam eu, vad ca si Narcis a spus cam acelasi lucru :"Sunt trei topic-uri deschise ptr. vot, o sa iasa o mare zapaceala daca nu a si iesit, deja nu se mai intelege nimic iar fiecare voteaza altceva in fiecare topic..........
Cred de fapt ca tre' sa centralizam toate propunerile iar votul decisiv akolo sa se faca..."

Donia
03-10-2004, 19:53
daca tot se fac schimbari ...

mi-ar place sa existe posibilitatea de a aranja pagina personala cu fotos intr-o ordine pe care sa o poata schimba fiecare.

Cum spunea beatnik... "daca vrei sa continui o serie, e cam greu...ca au intervenit si alte poze pe parcurs".

Albumul nu stiu daca este solutia ideala.. .

legat de propuneri.... vad ca lumea se straduie... si sper ca admin sa reuseasca sa faca o sinteza buna pt. un site fain, de calitate....

Coane
04-10-2004, 01:05
Topicul acesta a fost deschis tocmai ca Admin sa aiba o viziune globala a dorintelor noastre fara a se lovi de alte discutii. Si sunt sicur ca nu numai admin va profita in final.
In acelasi timp sunt constient ca sunt si alte topicuri deschise, dar centralizarea majoritatii cerintelor intr-unul singur mi se pare cel mai potrivit. Nu le-am cuprins pe toate pentru ca nu sunt deacord cu toate (sau nu am fost convins) si in plus astept din partea tuturor o completare a ceea ce am inceput eu.

Evident ca admin va deschide un vot dar va fi suportat de concluziile noastre sistematizate aici. E ca si un prevot, sau organizare inainte de vot, nu este cel final.


Pentru Beatnik si Rosana;

5....Ce mi-am imaginat eu este crearea unei discutii la care cine are o parere si o viziune a ceea ce inseamna fotografie artistica sa o expuna si prin citire cei ce vrem sa invatam, sa analizam tot ce s-a scris, atunci cand avem nevoie.
Iar in acelasi timp putem recomanda nu "obliga" unor membri vizitarea acestui topic ca sa inteleaga diferenta intre fotografie artistica si poze de familie. Iar daca rezultatele nu vor apare prin "bunul simt" v-om creea acea faimoasa separare.
Evident admin va fi cel ce va decide crearea discutiei, daca i se pare folositoare.

Poate ca nu isi are sensul dar eu imi imaginez ca ceva o sa iasa. Un foarte bun exemplu este "Stiati ca" realizat de Narcis, care mi-a mai deschis putin ochii.

Sa fie pace!

Narcis Virgiliu
04-10-2004, 05:52
Pace voua cititorilor,

For Coane,

In acelasi timp sunt constient ca sunt si alte topicuri deschise, dar centralizarea majoritatii cerintelor intr-unul singur mi se pare cel mai potrivit. Nu le-am cuprins pe toate pentru ca nu sunt deacord cu toate (sau nu am fost convins)


suna usor egoist nu crezi...???


Sa fie pace !!
Narcis Virgiliu
www.narcisvirgiliu.ro
www.photovirgiliu.ro

rosana
04-10-2004, 06:02
ok. Atunci sa pun aici propunerea mea pentru punctul 2.

Propun ca nr. de fotografii incarcate intr-o zi de un utilizator in galerii sa fie 1 (maxim 2, treaca de la mine). In felul acesta fiecare se va gandi de 2-3 ori pana sa incarce o poza si va fi obligat sa fie mai selectiv.
Daca cineva are dubii ar putea eventual sa mai incarce una-doua pe forum, unde sa se poata discuta asupra lor. Poate am sa deschid chiar eu, azi, un topic de felul asta, sa vedem cum functioneaza.

tano
04-10-2004, 07:49
daca se accepta sa fie postata / e de catre un membru 1 / 2 / 3 ... / 5 poze pe zi, nu se rezolva mare lucru. Daca am plecat pe munte si mi-au iesit 10 poze bune trebuie sa astept cateva zile pana cand pot sa vi le arat si voua, iara daca am C.D -uri intregi cu poze proaste va pun cate una pe zi pana cand va satur. Eu recomand limitarea spatiului disponibil in functie de cateva criterii. Am fotografii proaste, pot sa pun doar cateva deoarece nu mai am spatiu ~ vreau sa pun o fotografie noua, trebuie sa sterg una veche.

tano
04-10-2004, 07:51
sunt pentru scoaterea notarii

florin_constantinescu
04-10-2004, 13:11
1. De acord.

2. De acord
(cam mult totusi 5/zi). As merge pe 3.
Nu stiu cine are muschi atat de tari ca sa poata face mai multe pe zi. Poate intr-o saptamana. Si poti astepta o zi ca sa mai pui 3.
O serie are cel mult 20-25 si asta in cazul unei teme abordate, sau un concept imagistic. Aici ne tainuim cu adminul, il rugam si el creeaza un album.

3. Asa si asa.
Mai multe criterii de notare...e tot un drac. Ori se scoate notarea ori ramane. Cum toate site-urile de genul asta au notare eu zic sa ramana si aici. Eventual umblat putin la sistem. Problema este ca nu e nimic in neregula cu notarea. Este totul OK. Doar ca unii se trezesc dand note aiurea'n tramvai si asta creaza animozitati. La urma urmei e chestie de bun simt si orice reguli ai face, tot se gaseste un ciumete care le va incalca. Totul se reduce la bun simt.
Una e sa-ti dai cu parerea si alta sa notezi. Cand notezi deja trebuie sa fi foarte sigur de ce afirmi. Nota intareste comentariul.

4. De acord.

5. De acord.
O data ce se va elabora un regulament in care se va specifica clar directia artistica a site-ului, cred ca nu va mai fi nevoie...dar e buna ideea.

In plus mai este o problema: numarul mare de membrii din care multi unii au postat doua chestii si salut...umplu baza de date. Ar trebui putina curatenie. Cu unele exceptii (ex. darinj) care nu mai posteaza (de ce oare?)

amimoto miky
04-10-2004, 14:07
sunt de acord cu schimbarea site-ului....fiind o membra prea mica al acestui site doresc sa ma abtin in privinta propunerilor.....(imi cer scuze)......dar ma bazez pe voi:p ...va multumesc....;)