Galeria Foto  


View Full Version : pentru Beatnik


Coane
18-07-2004, 00:22
Aici avem originalul. Iar prelucrarea este evindent direnctionata dupa custul meu fara o impunere genrala. :) Variante pe tema pot fi facute binenteles cu usurinta.

Coane
18-07-2004, 00:40
1. Am incadrat pentru inceput fara picior si mai putin din latura dreapta, ca sa echilibrez subiectul, chiar daca nu este perfect.

2. Tonul coloristic si luminozitatea le-am obtinut numai din Levels.

Channel: si am modifica fiecare culoare in parte (red, green, blue) pana am obtinut varianta de fata.
Output Levels: Am redus partea expusa de sus dreapta, de la bara crescatoare/descrescatoare. Iar de la histograma chiar am creea putin contrast.

3. Filte, Sharpen, Unsharp Mask; Amount 117%, Radius 13pixels, Threshold 0 Levels

4. Dupa care am selectat ce mi sa parut ca este background cu Magnetic lasso tool si l-am blur-at cu; Gaussian blur, 1,2 pixels. Nu cred ca m-am descurcat grozav la blur, dar sincer prea mult nu stiu. E, asta e... :(

Am creeat rama si gata. Sper sa-ti placa cumva... :)
Bine-n-teles criticile si intrebarile sunt binevenite.

beatnik
20-07-2004, 13:28
da, chiar imi place. efectul blur pentru backround e foarte fain, mai ales ca personajele din planul apropiat imi iesisera mai neclare (trenul era cam in mers). asa in schimb ies foarte bine in centrul atentiei.despre picior, nu stiu sigur, imi place cum ti-a iesit, dar imi suradea si ideea mentinerii unor elemente de genul asta - vezi piciorul sau personajele din planul departat - ca o sugestie a spontaneitatii si a cadrului banal in care se gaseau cei doi si cu care contrastau.oricum, super, coane. si nu ezita sa mai faci modificari si la alte fotografii.si sa ai o vacanta faina... :D

(scuze pentru intarzierea cu care ti-am raspuns...am fost in vama ;) )

pkm
22-07-2004, 20:28
... Imi place foarte mult schimbarea de culoare la rama! Poate ca io ash fi taiat o idee mai mult in dreapta ;) da' e bine shi asha. Oricum prelucrarea ridica valoarea fotografiei din punctul meu de vedere! :)

Claudiu
11-12-2004, 00:48
Oare privind modificare facuta se poate discerne cam ce ar fi trebuit sa-i fac aparatului ca sa scoata originalul precum varianta modificata?
Banuiesc ,,,,,ca ptr asta se aduc variante imbunatatzite(cu ajutorul programelor) ale unor fotografii ca sa invatzam din acestea.....sau...ma insel.....doar ca sa promovam calitate programului de a face din casa palat....?

Coane
11-12-2004, 20:32
Da se poate!
Primul pas este sa deschizi diafragma pana la maxim si sa ajustezi velocitatea dupa masura.
Ori selectezi Aperture Priority cu diafragma larg deschisa si Shuter Speed-ul o sa se regleze autmat ori, selectezi Manual si reglezi amundoua Aperture si Shuter Speed dupa dorinta.

Al doilea lucru este metereing. Si exista cateva modalitati; Center weighted, spot si nu in ultimul rand 3d matrix metering.
Metering este masurarea de lumina pe care o ai la dispozitie prin modalitatile enumerate mai sus. Pentru a obtine ceva asemanator ca in fotografia prelucrata de mine va trebui sa folosesti center weighted metering, ceea ce inseamna ca atentie maxima va fi acordata in centrul fotografiei iar resul cam este ignorat.

Eu inca nu stapanesc tehnica de metering foarte bine asa ca daca spun bazaconii sa-mi fie cu banat! :)

Numai bine!