Galeria Foto  


View Full Version : Vand Canon 24-70/2.8 si Canon 28/1.8


Master_of_Puppets
10-08-2008, 13:59
Se vinde una bucata Canon 24-70/2.8 cu capace si parasolar.

Estetic arata destul de bine in afara de un mic loc 1.5*1.5 mm unde e luata vopseaua. Nu stiu exact de la ce e, asa era cand l-am cumparat. Parasolarul e un pic mai frecat.

Prezinta binecunoscuta problema cu focalizarea la wide. Lucru frecvent intalnit la f multe exemplare. Ramane de vazut / testat daca e in limita de toleranta a cumparatorului.

A fost calibrat anul trecut in service-ul Canon din Budapesta pe un 400D.

Pret: 2000 ron

Il las la pretul asta pentru ca sa-si faca viitorul cumparator calibrarea pe aparatul lui.


Canon 28/1.8, capace fata-spate + parasolar - pret 950 ron.


Contact: aici, pm sau "filipg2007 arond yahoo punct com"
Nu incercati pe mess

Master_of_Puppets
10-08-2008, 14:00
Si pozele pt 28/1.8

florin_constantinescu
11-08-2008, 10:01
Am si eu o problema.
Cum adica a fost calibrat pe un 400D? Si de ce a fost la service? De unde chestia asta cu calibratul pe fiecare aparat - o aberatie absoluta ?
In ce priveste al doilea aspect, cel cu "binecunoscuta problema a focusului pe wide" - asta ce mai e? De unde ai scos treaba asta? 24-70 este un obiectiv de exceptie si nu exista semnalata o asemenea problema "la multe exemplare".
Spune mai bine cinstit ca obiectivele au anumite probleme tehnice, cere un pret cinstit pe ele si nu incerca sa pacalesti lumea cu chestii din astea.
Unii incepatori chiar nu au bani ca sa isi ia tepe din astea.

Master_of_Puppets
11-08-2008, 12:16
Cum adica a fost calibrat pe un 400D? Simplu, cei de la service au cerut aparatul persoanei care mi-a dus obiectivul acolo si intamplator, avea un 400D.
De ce a fost la service? special pentru calibrare. Recunosc, un fotograf adevarat l-ar fi calibrat acasa cu ciocanul si nicovala, cu o mana la spate, pe intuneric.
"De unde ai scos treaba asta" cu aberatia absoluta? Ai gasit vrun studiu de specialitate unde spune ca toate obiectivele se comporta la fel pe toate aparatele? Intr-adevar pe obiective manual focus asta chiar ar fi fost o aberatie, dar pe digital e altceva.
Nu toate body-urile se comporta la fel, asa cum nici toate exemplarele ale unui obiectiv au aceleasi calitati optice sau focalizeaza la fel. Daca eu il calibrez pe aparatul meu actual exista posibilitatea ca pe alt aparat sa focalizeze diferit.
Am auzit mai multi posesori de 24-70 ca au probleme cu focalizarea pe wide.

Ce imi place mie atitudinea asta din 1900 toamna, cu orice lucru facut la noi e prost, si orice lucru facut in afara, nu conteaza unde, numai in afara sa fie facut, e exceptional, e "zeiss". Nu se poate percepe ca si in afara se pot face lucruri proaste, sau macar ca pot exista si copii mai slabe.

Contabilizezi banii incepatorilor? Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, daca as fi vrut sa pacalesc nu as fi spus nimic din cele de mai sus.

Eu n-am inteles care e problema ta. Am spus de defect, am cerut un pret mult sub cel al pietei. Nu vad nimic necinstit aici.

Obiectivele nu au probleme tehnice, si doar 24-70 are. Observ cu cata atentie ai citit.

Ce spune prietenul Gogu (http://www.google.com/search?q=canon+24-70+focus+problem&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a).

florin_constantinescu
11-08-2008, 20:17
Vai domnule dar de ce va atacati asa? Nu va inflamati, va rog eu mult de tot. Pe caldurile astea nu face deloc bine la ten, iar acum nu mai suntem in toamna lui 1900, e poluare multa, gauri in stratul de ozon, iar balenele albastre aproape ca au disparut.
Prietenul gogu la care faceti trimitere nu ne spune cum e cu problema fundamentala a obiectivului Canon 24-70. Acolo sunt cateva referiri absolut nesemnificative de la cate un fotograf, asemenea dumneavoastra, care a mai avut cate o problema, lucru firesc. De aici pana la generalizarea ca 24-70 are o problema de focus cand esti la focala minima e o cale atat de lunga, ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ajunga. La senzor sa ajunga, adica ca cum se spune in poezia nemuritoare.
In continuare sustineti aceeasi aberatie, aceea ca obiectivele trebuie calibrate pe body-uri diferite. Sa fiti dumneavoastra sanatos, numai ca este complet ilogic ceea ce sustineti. Distanta de la senzor la lentila de back poate varia destul de mult (pana la 1 mm chiar, desi asta e absolut imposibil, deoarece montura baioneta nu permite asa ceva), deoarece blocul de focus rezolva de la sine o eventuala variatie a acestei distante.
Doar daca folositi aparatul din cand in cand la facut mujdei, pe post de piulita, si obiectivul la strivit samburii de pruna - apropos, sa stiti ca astia dau o aroma excelenta dulceturilor - atunci se poate sa fie nevoie de o recalibrare, in sensul ca si aparatul a suferit modificari majore ale pozitiei senzorului, blocului de senzori autofocus, iar obiectivul are lentilele dizlocate, chiar si o sutime de mm.
Dar asta nu are legatura cu body-ul, decat daca si acesta a fost afectat.
In final as adauga ca da, in general, se poate spune ca mie personal imi pasa de banii incepatorilor si de incepatori, avand in vedere tara de referinta si oamenii care o populeaza, mai ales.
Am avut discutii cu zeci de incepatori care au cumparat obiective perfecte, doar cu cate o "mica" problema, obiective care pana la urma le-au aruncat la gunoi, ramanand cu banii dati.

Master_of_Puppets
12-08-2008, 12:32
Raspunsul meu este:...
N-am nici un raspuns, nu are rost sa ma cert aiurea si am alte treburi mai bune de facut.

mihailo
12-08-2008, 16:59
Cu samburii de pruna sunt total de acord, dar intregi, nu pistositi. La fel si cu cei de caisa, uscati bine si sparti tot intregi, pe cant si nebeliti de pielita. Din astia, ultimii, se face si o bautura alcoolica foarte fina, aromata si aurie. Daca sunt din cei amari, mai bine. Doritorilor la pot trimite reteta contra unei cesti de cafea aromata, n-o dau pe gratis pentru ca este patent propietar. Am zis ceasca si nu cana! Cafeaua se bea din ceasca pe farfurioara iar prima inghititura musai trebuie sa fie fierbinte. Numai d'alde Becali o beau din cana. Am incercat si din samburi de piersica, m-a dus gandul ca fructul este aromat, nici un chichirez, in plus se sparg si greu intregi. Nu stiu cum o fi din migdala, n-am incercat.
Hait! Na, cred ca am inceput sa o iau pe aratura! Vipie mare p'acilea prin Baragan... Cu dragostea cum stati?
Va las, poate aveti vreo treaba si va retin...