Galeria Foto  


View Full Version : Pentru David Dumitru


pkm
05-07-2004, 22:14
Am vazut la tine-n galerie "Rebel" http://www.galeriafoto.com/photos/showphoto.php?photo=985 shi m-am gindit ca eu ash fi incadrat shi prelucrat al'fel.

pkm
05-07-2004, 22:16
Uite un exemplu. Bine, e foarte la limita ca shi calitatea materialului original cam lasa de dorit da' oricum

pkm
05-07-2004, 22:31
Alta varianta shi mai "radical" taiata.

pkm
05-07-2004, 22:45
... vezi galeria lui Alina Andrei http://www.galeriafoto.com/photos/showgallery.php?stype=2&si=Alina%20Andrei&cat=500&sort=1&ppuser=181 multe din fotografii stau sh-acuma sa ma-ntreb ce filtre a folosit shi cum. ;)

Narcis Virgiliu
08-07-2004, 05:54
For pkm,

Totul este o.k. ca si prelucrare doar ca n-ai tinut cont de un aspect: o regula mica (,) care spune asa: un personaj (subiect) tanar trebuie sa fie incadrat astfel incat spatiul larg al fotografiei sa il aiba in fata, acel spatiu la care se face referire inseamna la modul figurat viitorul cum dealtfel este si normal ptr. o persoana tanara sa aiba tot viitorul in fata.....
Daca persoana respectiva in cazul nostru subiectu' era de varsta a treia atunci spatiul larg al imaginii trebuia sa fie in spate, acel spatiu reprezenta "trecutul " anii peste care a trecut omuletul cu pricina.....

neofitu'
08-07-2004, 06:29
bine-bine, dar cum ramane cu "breaking the rules"? stiu de regula asta, dar in cazul fotografiei de mai sus nu mi se pare deranjanta, ba chiar mi s-ar fi parut banala fotografia daca subiectul ar fi avut spatiul in fata. asa, e putin ciudatica, dar pe mine nu ma deranjeaza.

tano
08-07-2004, 08:03
poate ca ... sunt reliefate sansele ... mici ... pe care le are in prezent in Romania .... o tara de "RRRRRRRRahat"

david_dumitru
08-07-2004, 09:34
nu prea am timp de regula sa prelucrez pozele .. mai am si alte hobby-uri .. sunt cam la limita cu timpul .. asa ca am postat-o asa cum a iesit .. calitatea desigur lasa de dorit .. totusi cred ca poza spune ceva .. chiar daca titlul este un pic fortat :) ..

pkm
08-07-2004, 09:57
... sa-l fac cum zici tu este absolut banal, treaba de 2 min, inversezi layerul stinga-dreapta shi gata! Sau prelungeshti in partea opusa.

Da' atunci poza nu se mai poate numi "Rebel", nu crezi? ;) Asta era shi ideea ca faci cit potzi de mult impotriva regulilor d-aia eshti "Rebel". :)

Pt. tano: daca nu-tzi place-n Romania de ce nu te tirezi mah?? :) Nu?! E simplu shi rezolva mai multe probleme dintr-o lovitura! :)

Pt. david: In multe din prelucrari incerc sa sugerez cum ash fi facut eu fotografia. Nu sint deloc convins ca trebuia sa o prelucrezi. Daca iluminai cum trebuie shi mai ales daca (,) cautai o portziune mai lunga de perete (in stinga sau in dreapta depinde daca vrei sa fii "clasic" sau rebel) cred ca nu trebuia sa mai munceshti in PS.

david_dumitru
08-07-2004, 12:26
ok .. inteleg .. oricum perete mai lung nu aveam .. modelul era catarat pe o canapea .. de unde si mana sprijinita pe perete .. nu dormise toata noaptea si am vrut sa vedem ce iese .. :) .. multumesc .. data viitoare o sa incerc sa prelucrez .. cu conditia sa imi vina vreo idee .. :)

Narcis Virgiliu
08-07-2004, 19:05
For pkm,
Nu am vazut titlul nicaieri in postul tau cel cu img. prelucrata altfel ma legam de titlu' si imi dadeam seama ce ai dorit, ideea este ca nu-mi inspira deloc atitudine rebela.........

For Tano,
Pai bine bre', ma certai cand vorbeam cu dracu' iar acu' parlesti matale cu d'aia de pe la colt, adicatelea cu raaaahat....e mai frumos asa..??

For Neofitu'
"breaking the rules" atunci cand sunt super-hiper-megacunoscute, spun iar dar ma rog......!!! Am impresia ca chestia cu incalcarea regulilor devine o scuza ft. plauzibila ptr. cei ce nu le cunosc, si nu fac referire la nimeni din lista ci spun in general....

For David,
"Rebel" spui...?? mie imi pare mai degraba ca are o atitudine usor ignoranta, nepasatoare.....

pkm
08-07-2004, 20:51
Originally posted by Narcis Virgiliu
For pkm,
Nu am vazut titlul nicaieri in postul tau cel cu img. prelucrata altfel ma legam de titlu' si imi dadeam seama ce ai dorit, ideea este ca nu-mi inspira deloc atitudine rebela.........
Scrie sus chiar in primul meu post daca citeshti cu atentzie.

Cam ai dreptate cu "atitudinea rebela" a subiectului. Da asta e acuma, na. ;) Faptul ca a facut fotografia asta n-are nimic, daca te uitzi la el in galerie ai sa vezi ca nu prea are subiectzi umani. Daca in urmatoarea fotografie pe tema asta nu arata un pic de aaa... "evolutzie" atunci mai vorbim. Daca chiar il "maninca" atunci o sa-l ia pe pretenarul respectiv de aripa o sa-l dea cu gel pe par o sa-mprumute o geaca de piele de undeva shi o sa traga nishte poze "dupa blocuri". Daca a shi citit ce ai scris tu Narcise la rubricile de "Stiatzi ca" atunci are ceva shanse. Eu de exemplu nu m-ash baga la subiectzi umani. ;)

tano
09-07-2004, 07:21
Scuze, Narcis. Postul respectiv a fost scris dupa o lupta cu morile de vant. Eram prea nervos si m-am lasat luat de val.

M-am gandit la ideea cu plecatul afara. Cand ma duc aici la o terasa in centru si, de exemplu, mi se aduce o sticla de bautura racoritoare fara capac ma apuca pandaliile ... . Prostia omeneasca.