Galeria Foto  


View Full Version : foto postate de unii si prelucrate de altii


tano
30-06-2004, 18:38
daca tot prelucrati fotografiile postate de altii ( felicitarile mele pentru asta ) faceti o sectiune speciala, cu urmatoarele reguli:
1) fiecare discutie va fi doar pe marginea unei singure poze;
2) de preferat este ca sectiunea sa permita, pe langa denumire, sa fie inclusa si o poza mica - poza originala;
3) persoana care deschide discutia sa insereze si fotografia originala
4) daca cel care a postat-o nu mai este de acord ca fotografia sa sa-i fie prelucrata de altii, sa spuna si se inchide discutia ATENTIE nu se anuleaza / sterge cele postate pana in acel moment.
5) sa se speifice programul folosit si, de preferinta, pasii parcursi in prelucrare.
6) ......

Narcis Virgiliu
30-06-2004, 20:30
Atentie: Iar cel care prelucreaza fotografia sa nu-si insuseasca in vreun fel drepturi de autor asupra imaginii, chiar daca a prelucrat-o 90%....

tano
05-07-2004, 09:25
cei care sunt direct vizati nu au nici o parare ?!?!?!?!?!?!?!

Coane
06-07-2004, 19:04
Sunt in mare masura de acord cu cele mantionate de tano.
Poate ca o astfel de sectiune ar inspira si ajuta acei membri care pleaca de la zero in ale fotografiei si doresc sa invete. Sau pentru cei care au acele faimoase "fotografii de familie" si nu isi dau seama la ce nivel se afla.

Ceea ce ma intreb eu este faptul ca, daca multora dintre noi a accesa discutiile de pe forum este un lucru normal, un membru cu fotografii de calitate redusa se uita macar din cand in cand la aceste discutii?
Mare imi este curiozitatea. Sa cel putin cati dintre ei?

O sectiune ca cea mantionata mai sus ar fi ceva constructiv, ca si "stiati ca...?" a lui Narcis Virgiliu. Multumim Narcis ;)

Iar cele 5 reguli mi se par foarte potrivite.
1...
2...
3....
4....
5...
6...la postarea unei fotografii membrul sa aiba posibilitatea, prin bifare, daca doreste ca fotografia sa ii fie prelucrata si discutata.

Astfel vom sti din start ce fotografii sa alegem.

tano
06-07-2004, 19:40
Nu de mult si eu m-am intrebat cati dintre cei care acceseaza acest site deschid si forum-ul, motiv pentru care am adresat rugamintea sa se indentifice cei care mai sunt activi.
Rezultatul il gasesti la : http://www.galeriafoto.com/forums/showthread.php?s=&threadid=293

Cei care vor intr-adevar sa vada ce poate face un PS dintr-o fotografie au foarte multe de invatat de la o astfel de sectiune, dar nu trebuie sa pierdem din vedere faptul ca si fotografia neprelucrata astfel poate fi de nepretuit. Poate comparatia este putin fortata, dar cand eram mic preferam desenele animate cu cat mai multe poligoane in grafica ( la detalii ), iar acum le detest. Nu mai sunt desene animate, ci doar niste prelucrari pe calculator. Sunt prea ... perfecte.
Daca o astfel de sectiune nu va fi realizata ( macar precum este acum " Stiati ca " a lui Narcis ) toata munca lui PKM & Company se va pierde in lunga lista din forum si este pacat.
Vizavi de includerea in formularul de postare a unei fotografii si a unei linii dedicate obtiunii vizavi de prelucrarea de catre altii, cu asumarea tuturor riscurilor pe care le implica, dar cu pastrarea marelui C, a mai fost o discutie care nu a ajuns la nici un final. Este o idee foarte buna, dar atat timp cat ramane doar o idee ... Poate ca urmatoarea versiune a site-ului va contine si aceasta imbunatatire. Eu inca mai sper.

Narcis Virgiliu
07-07-2004, 06:43
Si eu subscriu ptr. rubrica lu' pkm, e misto si e pacat sa nu se regaseasca undeva efortu' lui.......

Sunt absolut sigur ca adminu' nu are nimic impotriva doar ca-i in concediu....