Galeria Foto  


View Full Version : Pentru neofit


pkm
29-06-2004, 22:21
"levels-levels, da' in ce directie? ce nu-ti place, mai exact? exista diferente intre original si ce pun pe net, din pacate. acum ca o vad aici, parca ar merge verdele ceva mai tare. la asta te referi?"

Uite cam ce vroiam sa spun.



Originalul poate fi gasit aici: http://www.galeriafoto.com/photos/showphoto.php?photo=4573&size=big&password=&sort=1&thecat=

beatnik
29-06-2004, 22:32
super prelucrare...tot respectul! :D

pkm
29-06-2004, 22:43
... ce sa-tzi spun acuma, na! Treaba de 5 minute cu totu' shi cum spunea zzz transformi o fotografie banala intr-una remarcabila. Chiar nu pricep de ce multzi prefera sa le lase asha... "simfonie neterminata".

beatnik
29-06-2004, 22:47
ei, hai, ca trebe sa ai si un simt anume si poate ca nu-i la indemana oricui o prelucrare in ps,din varii motive...zic si eu...vad insa ca te ofuschezi rapid :eek:

pkm
29-06-2004, 22:52
Nuuu se pune problema de ofuscare... :) in nici un caz! Pur si simplu eram mirat. Nu de alta da' repet: multe din pozele la care am simtzit nevoia sa Photoshop-esc au "in ele " nishte poze bune doar ca sint "ascunse" de "vicii" de finisaj. E ca shi cum ai avea o mashina de formula I shi care zace-n shantz ca nu i-ai pus volan. Majoritatea pozelor in care am umblat mi-ash fi dorit sa le fi facut eu sa shtii... in fine.

neofitu'
30-06-2004, 09:11
mda...buna treaba. eu deabea acum invat ce si cum cu ps. o sa ma joc si eu cu levels, sa vad daca reusesc sa o scot la fel.

neofitu'
30-06-2004, 09:12
poti sa-mi spui, te rog, cum ai facut rama? danke anticipat.

pkm
30-06-2004, 09:32
Binecunoscuta marca de margarina? ;)

Tre' sa ai 3 layere shi mai ales tre' sa ai fereastra de layers deschisa. Daca ai deschis poza in PS, layerul cu poza ta s-ar putea sa aiba un "lacatzel" in dreptul layerului care-nseamna ca nu este editabila. D-click pe layer-ul ala, ENTER; SHIFT-CTRL-N care face un layer nou. In fereastra de layers trage layer-ul nou sa fie sub poza ta;
d x ... adica apasa tasta "d" dupa care "x". In PS, asta selecteaza _d_efault colors dupa care e_x_change colors adica schimba fg cu bg. La captaul operatziilor astea ar trebui sa ai fg alb, bg negru. Click pe layer-ul ala de sub poza ta ca sa fie selectat dupa care de sus din meniu: Image -> Canavas Size. Alege shi tu nishte valori mai mari. Daca era 740 x 450 pune 790x 480... Nu tzi-a placut cum a ieshit? CTRL-Z shi incearca din nou. Dupa ce ai marit poza acum tre' sa completezi cu negru. CTRL-A shi ai selectat toata imaginea. CTRL-DELETE umple selectzia cu culoare de bg (ALT-DELETE umple aceeashi selectzie cu culoarea de fg); SHIFT-CTRL-N shi ai facut un layer nou. Trage-l deasupra pozei tale; click pe el in fereastra de layers. tot acolo (in fereastra de layers) CTRL-CLICK pe layerul cu poza ta; surpriza, s-a incarcat o selectzie care are exact dimensiunea pozei tale. :) Acum in meniu sus Edit -> Stroke. Te intereseaza Inside sau Outside. La fotografia ta am folosit Outside. Da click in "patratzelul" ala ca sa selectezi culoarea alta decit alb dupa care OK; CTRL-d ca sa renuntzi la selectzie. Daca n-ai greshit nimic ai un chenar de culoarea aleasa, 1px latzime shi desenat pe un layer de deasupra fotografiei tale. Potzi sa umbli un pic la "opacity" pentru layerul cu chenarul subtzire. Semnatura dupa care
SHIFT-CTRL-ALT-s shi vezi sa o faci jpeg.

Zi-mi daca tzi-a ieshit... :)

neofitu'
30-06-2004, 17:57
pkm, esti un profesor al naibii de bun, dar ma tem ca sunt un elev cam prost. nu am reusit sa scot aceeasi culori folosind doar levels. ai mai umblat si la altceva? si nu am reusit sa gasesc simbolul de copyright. ai dee pe unde e?
cam asta am facut.:)

pkm
01-07-2004, 00:29
Originally posted by neofitu'
... ma tem ca sunt un elev cam prost.

Doar incepator! ;)

nu am reusit sa scot aceeasi culori folosind doar levels. ai mai umblat si la altceva?
Tu chiar crezi ca-mi mai aduc aminte? Asha din avion uitindu-ma la ele ash zice ca, cu layerul cu poza selectat, CTRL-U dupa care HUE un pic. Se prea poate sa fie shi de la faptul ca eu am prelucrat JPG-ul de pe web.

Inca ceva: eu ash zice sa te mai gindeshti daca pastrezi partea de sus sau nu. Daca eshti un pic atent: picatura aia este out of focus shi toate filtrele din lume n-o sa schimbe asta. Poate ca vrei sa dai un aspect ratio mai "original" fotografiei? Ash taia partea de sus asha cum tzi-am sugerat. Dupa ce ai taiat cum itzi zic vezi ca ia uite ce potriveala minunata principala linie curba cade oarecum pe diagonala imaginii shi in cazul asta nu e deloc rau! Poate ca era o idee sa fi tras inca 5 cadre cu diverse unghiuri adica sa fi rotit camera in planul filmului...


si nu am reusit sa gasesc simbolul de copyright. ai dee pe unde e?

Daca esh' pe doza, Programs->Accessories->System Tools-> Character Map. Ei zice ca shi ALT-169 da' io-te ca la mine nu merge.

PS(/2) IMO, evita italics pe cit posibil.

neofitu'
01-07-2004, 08:04
poza ESTE facuta cu rotire in planul filmului:)
am facut doar 3, din care asta e cea mai buna, deoarece era putina lumina, deci timp dexpunere mare, no trepied, deci....sunt miscate. timpul de expunere era prea mare ca sa-si faca efectul acel stabilizator de imagine de la minolta.
da, cred ca o sa-i dau un crop, am incercat sa-i dau sharpen, dar nu iese bine. si mda, cred ca diferenta de culoare se datoreaza pana la urma faptului ca eu fac poze cu space color embeded adobe rgb, iar cand tu ai facut download, cred ca poza a trecut ca standard space color. mersi mult si cand mai vii prin romania, am sa-ti dau pana acum o naveta de bere. :)