Galeria Foto  


View Full Version : pt. arpipap


Donia
27-06-2004, 16:46
o idee :)

Donia
27-06-2004, 16:53
initial

pkm
27-06-2004, 18:32
" o idee"

... sau o variatzie. Observi c-am modificat diafragma obiectivului cu care s-a fotografiat. ;)

Donia
27-06-2004, 18:47
:) mult mai buna varianta ta

pkm
27-06-2004, 18:57
Donia, observi ca dupa ce am micshorat profunzimea parca nu mai simtzi nevoia sa tai din imagine?

Donia
27-06-2004, 19:03
ba da, ideea asta am avut-o si eu, insa din pacate nu stiu inca toate tips & tricks in ps si paint shop pro (cu care lucrez mai mult)..
cum maresti diafragma, maestro?

pkm
27-06-2004, 19:22
Originally posted by Donia
ba da, ideea asta am avut-o si eu, insa din pacate nu stiu inca toate tips & tricks in ps si paint shop pro (cu care lucrez mai mult)..
cum maresti diafragma, maestro?

Din meniul camerei daca este digitala sau de la inelul de diafragma al obiectivului daca e aparat "clasic" :-P

L-am intrebat mai de mult pe Admin care e regimul paginilor "chioare" de HTML shi raspunsul n-a fost prea convingator la vremea repsectiva ;) asha ca am lasat-o moarta. Dace exista posibilitatea clara de postare a unei pagini cu mai multe imagini atunci scriam un "tutorial"! :)

Ideea de baza este sa faci blur gausian in zona care este out of focus. Itzi spun cum este-n PS ca numa cu asta m-am impacat, Paint Shop Pro-ul mi s-a parut simplist rau la vremea respectiva cind l-am testat shi d'atunci n-am mai incercat.

Desaturezi prin metoda clasica RGB->Lab Color->Del canalele de culoare->Grayscale->RGB

Iniatzial marchezi cu Lasso Tool conturul personajului; salvezi selectzia ca o se ne mai trebuiasca. Inversezi selectzia, Feather 2px shi blur de 3px. Ai fi tentat sa faci blur mai tare din prima doar ca observi ca se "minjeshte" conturul... Select->Modify->Contract shi micshorezi selectzia cu 4px. Iarashi blur gausian de data asta mai puternic. Iar micshorezi selectzia iar blur pina ajungi la blur de 9 sau 12 px. E, ce a fost simplu a trecut acum trebuia o serie de imagini ca sa ilustrez povestea. Problema este ca la "margini" se vede blurul rau asha ca Clone Tool shi repari marginile. Apoi observi ca portziunile de pe linga personaj se cam vede trucajul asha ca: selectezi o fishie ingusta de 10px pe conturul personajului shi faci un layer nou cu selectzia. Pe layerul original intri cu Clone Tool si "repari" in zona de contur. Aduci la loc layerul care l-ai facut mai devreme shi e aproape gata. Incarci din nou selectzia initziala care ai salvat-o shi Unsharp Mask ca sa accentuezi "diferentza" de focalizare. Ca tot ai masca cu personajul, Levels ca sa aduci albul la maxim shi cam asta e. Chenar, semnatura... :)

Donia
27-06-2004, 19:30
Danke pt. explicatie!
cum e cu focusarea la camera stiam, ma interesa cum pot sa "repar" pe urma. Constat ca am fost efectiv lenesa si nu am cautat indeajuns... Merci pkm! :)