Galeria Foto  


View Full Version : apel general!


beatnik
27-05-2004, 01:26
ok. lucrurile stau cam in felul urmator.sunt un amator autentic de 21 de ani,in sensul ca nu am nici un fel de pregatire in ale fotografiei in modul concretizat de cursuri, facultate etc. tot ce am este reprezentat de un pentax MZ-7, cateva carti ce le-am adunat de prin librarii vezi susan sontag sau rosalind krauss si nishte albume si o pasiune reala, palpabila pentru fotografie,pe care de multe ori am asociat-o cu literatura sau cu diverse domenii artistice. sunt nou pe site-ul asta, dupa cum probabil ati si observat.
ideea este ca va invit sa-mi comentati fotografiile lovite clar de amatorism si sa nu va jenati sa-mi dati tot felul de sfaturi. eu in mod clar am venit aici sa arat ce pot sa fac pana acum si sa primesc opinii critice.despre discutiile anterioare purtate pe forum,prefer sa nu ma pronunt, pentru ca in primul rand nu prea sunt in masura. vreau sa cred ca fotografiile mele constituie o minima provocare pentru lumea de aici, suficienta cat sa inceapa sa-si exprime parerea in legatura cu ele, oricare ar fi aceea.
astept raspunsuri.va multumesc.
cu respect,
beatnik (stefan, student la drept...)

Coane
27-05-2004, 15:23
O.k. bine te-ai introdus si bine ai venit...
Nu am putut rezista si am facut unele modificari fotografiei pe care ti-am comentat-o, sper ca nu te superi.

beatnik
27-05-2004, 16:40
da, intr-adevar...poza este mult mai reusita asa. pare ciudat, dar e facuta in bucuresti...oricum, v-as ruga sa-mi spuneti exact ce anume i-ati facut...in paralel, invat si photoshop-ul,dar sunt de-abia la inceput...va multumesc.
imi este f greu sa aduc un comentariu fotografiilor facute de dumneavoastra, sunt foarte reusite dupa parerea mea. profesioniste in adevaratul inteles al cuvantului, ca multe altele de aici...

Coane
27-05-2004, 18:56
"Profesioniste in adevaratul sens al cuvantului", iti multumesc nespus. As vrea eu se-mi pot mentine acest statut dar nu sunt decat un fotograf amator de 23 de ani, cu o mare pasiune, deasemenea. Deci, vorbindu-mi la persoana a dous sg. ar fi mult mai de "gasca". De profesie sunt dansator, intr-un teatru de stat in Germania.

Poza am lucrat-o in photoshop dupa cum urmeaza;

Image - Apply Image...Channel: RGB
Blending: soft light
Daca este prea intunecata mergi la: image - adjustments - levels si joacate cu comenzile pana vei obtine ceea ce ochiul tau doreste sa vada.

Cu anularea crengilor am procedat in felul urmator:

Din tool box am ales -healing brush tool-(daca tii apasa pt. 2 sec. va apare un submeniu..) Ceea ce poti face aceasta unealta este sa copieze o parte din poza si sa o plasezi unde doresti.
Eu am copiat putin din cerul dinprejurul crengilor si am plasat totul pe crengi.

Mai intii mareste imaginea ca sa ai o perspectiva mai adanca, selecteasa -healing brush tool- sus vei avea posibillitate sa maresti diametrul cercului, iar la Mode - selecteaza pe -replace-
Mergi cu cercul pe portiunea pe care o vrei ca inlucuitoare (cerul in cazul de fata) si a poi click stanga si alt ca sa selectezi portiunea. Apoi click stanga deasupra grengilor si vor dispare magic .

Sper ca nu iti este prea dificil sa intelegi, e pentru prima data cand explic cuiva prin scris detalii tehnice din photoshop.

Noroc...

beatnik
28-05-2004, 00:31
s-ar putea sa exagerez cu atitudinea mea "umila" sau usor "lingusitoare". dar mi se pare oarecum normal sau plecand de la premise adevarate. avand in vedere ca observ clar un profesionalism la tine in perspectiva sau in tehnica.discutia poate fi oricand relativizata, luand in considerare faptul ca pot fi identificate mereu mai multe grade de amatorism.
in ceea ce priveste photoshop-ul, merci pt indicatii, cu adjusments si cu healing brush am mai lucrat, in schimb nu prea cu apply image. experimente evident ca am facut si eu, dar inca nu stapanesc toate trucurile, asa ca orice indicatie este binevenita.
super faza cu tine dansator intr-o trupa de dans in germania. cum ai ajuns acolo? toate felicitarile mele. e un mediu care iti ofera multe "prilejuri fotografice".

beatnik
28-05-2004, 11:19
coane, cum faci frame-urile alea la fotografii?
:confused:

Coane
28-05-2004, 21:06
Pai uite, se ia o fotografie se deschide cu photoshop.
Apoi mergi la: Layer - New - Layer From Background.

Dupa ce layer-ul e creat: Edit - Transform - Scale, aici poti decide grosimea ramei. Cand esti decis, dublu click pe imagine, pentru a accepta.

Selecteaza - backgroud color - pe culoarea dorita( cele doua casute din tool box pentru ca va fi culoarea ramei ) apoi mergi din nou la Layer - New - Background from layer, si gata uite rezultatul...!

Cum am ajuns in Germania...e o poveste lunga si una scurta. Cea scurta sa derulat cam asa; fiind in clasa a 12-cea am avut ocazia sa plac la o alta scoala de dans in Elvetia, dupa ce am studiat acolo doi ani, am avut norocul sa ma placa directorul de la teatrul din Augsburg, (care evident ma angajat) si sunt acolo de trei ani si jumatate.

beatnik
29-05-2004, 01:19
merci. it works.
pai si te mai intorci prin romania sau ramai acolo?

Coane
29-05-2004, 18:15
Sunt absolot sigur ca in tara nu vreau sa ma intorc.

beatnik
29-05-2004, 22:23
uite, o varianta ceva mai indepartata (nu e deloc prelucrata)...:)

dar de ce esti asa pornit impotriva romaniei? (nu ca nu as putea ghici...)