Galeria Foto  


View Full Version : Fotogeografica


tano
30-03-2004, 09:17
Salonul National De Fotografie pentru Tineret "FOTOGEOGRAFICA"
Reguli de participare pentru Editia a VIII-a


Ministerul Educatiei si Cercetarii, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti si Clubul UNESCO Pro Natura va invita sa va inscrieti in perioada 1 aprilie - 10 mai, 2004 la cea de-a VIII-a editie a Salonului National de Fotografie pentru Tineret "Fotogeografica" ce se va desfasura in perioada 21-30 mai.

Editia 2004 este sprijinta de:

Teatrul National "I. L. Caragiale"
National Geographic Romania
National Geographic Channel
www.boom.ro
www.alpinet.org
www.fotomagazin.ro
1. Tematica si sectiuni

Sectiunea de fotografie artistica cu tema "PEISAJUL NATURAL, CULTURA SI TRADITIILE ROMANESTI" pentru care fotografiile trebuie sa redea aspecte peisagistice din natura, cultura si traditiile romanesti.
Sectiunea de fotografie stiintifica cu tema "ARII NATURALE PROTEJATE" pentru fotografii din cadrul rezervatiilor stiintifice, parcurilor nationale, monuntelor naturii si rezervatiilor naturale care trebuie sa ilustreze explicit specii de plante, animale, comportamente, forme de relief, structuri geologice, fenomene sau orice alt aspect care face obiectul de studiu al stiintelor naturii.

2. Specificatii tehnice

Fotografiile, nelipite pe carton, fara montaje, schelete sau passe-partout, vor fi sigilate intr-un singur plic de autor care va contine pe langa acestea: formularul de inscriere, o anexa cu o scurta descriere a locului unde au fost facute si a tehnicii fotografice folosite si un plic timbrat (cu valoare adecvata), autoadresat pentru returnarea fotografiilor.
Fiecare autor poate trimite maxim 4 fotografii (alb-negru si/sau color) cu dimensiunea de 20 x 30 cm.

3. Participanti
Pot participa in cadrul concursului tineri fotografi cu varsta maxima de 30 ani inscrisi intr-un club, organizatie neguvernamentala sau elevi si studenti.

4. Calendarul salonului

Perioada de inscriere: plicurile sigilate vor fi primite, personal sau prin posta, in perioada 1 aprilie - 10 mai, 2004, la adresa: Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, Calea Plevnei, nr.61, Sector 1, Bucuresti, cu mentiunea - Pentru concursul "FOTOGEOGRAFICA".
Jurizarea lucrarilor va avea loc in perioada 11 - 16 mai, 2004.
Anuntarea rezultatelor se va face in data 21 mai, 2004.
Vernisajului va avea loc in data de 21 mai, 2004, ora 14, sala Livu Rebreanu, Teatrul National "I. L. Caragiale" Bucuresti.
In acelasi moment se va vernisa expozitia "Fotogeografica online" gazduita de site-ul www.alpinet.org.
Perioada de restituire: fotografiile vor fi restituite postal ori ridicate de catre autori sau delegatii acestora (pe baza semnaturii autorului) in perioada 1 iunie - 1 iulie, 2004.

5. Juriul

Pentru sectiunea fotografie stiintifica: Cristian LASCU, Ion POVARA, Maria PATROESCU, Dumitru MURARIU, Dumitru BALTA.
Pentru sectiunea fotografie artistica: Mihai MOICEANU, Calin Stefan RAGALIE, Tamas ANDRAS, Cosmin BUMBUT, Cristian LASCU.
Rezerva: Egyed Ufo ZOLTAN, Alexandru LAPUSAN.
Juriul va efectua o preselectie in urma careia se vor stabili lucrarile care vor participa in cadrul expozitiei si o selectie care va stabili lucrarile premiate.

6. Premii
Din fotografiile prezente in expozitie juriul va desemna urmatoarele premii:

Premiu I, II si III pentru fotografie stiintifica.
Premiu I, II si III pentru fotografie artistica.

7. Utilizarea fotografiilor. Copyright

Participantii cedeaza organizatorilor dreptul de a le reproduce fotografiile numai in scopul promovarii concursului.
Organizatorii garanteaza mentionarea numelui fotografilor alaturi de lucrarile reproduse.
Fotografiile nu vor fi folosite pentru obtinerea de foloase materiale pentru organizatori sau terti, iar toate drepturile de autor raman in posesia autorilor.

8. Formularul de inscriere
Formularul de inscriere trebuie sa insoteasca obligatoriu fotografiile inscrise in concurs.
Gasiti aici formularul de inscriere in concurs.

9. Reguli organizatorice

Participantii vor inscrie numai fotografii care nu au mai participat in cadrul concursului "Fotogeografica" la editiile precedente.
Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru pierderea fotografiilor sau accidentele survenite cu acestea Ón timpul transportului postal.
Organizatorii concursului se obliga sa trateze cu cea mai mare grija fotografiile; deteriorarea sau pierderea lucrarilor, in cadrul expozitiei, va fi despagubita de catre organizatori la nivelul costului copiei pozitive.
Fotografiile premiate vor fi retinute de catre organizatori.
Nerespectarea uneia din conditiile sus mentionate atrage dupa sine descalificarea concurentului sau a lucrarii respective.
Trimiterea lucrarilor presupune ca participantii au acceptat integral conditiile prezentului regulament

preluare : www.fotogeografica.ro